banner20
Öne Çıkanlar aşıklık KUTLAMA ezcane İddialar Sanal

SEÇME MÜSABAKASININ GALİBİ İREM YAMAN

Ülkemizi G4 Ekstra Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda kadınlar 57 kiloda temsil edecek sporcuyu belirlemek üzere gerçekleştirilen seçme müsabakasını İrem Yaman kazandı.

İtalya’nın Bari kentinde 01-03 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek ve 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlarına puan verecek olan G4 Ekstra Avrupa Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi kadınlar 57 kiloda temsil edecek sporcuyu belirlemek için milli sporcular İrem Yaman ile Hatice Kübra İlgün karşılaştı.

İsmet Iraz Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seçme müsabakası çok büyük ilgi gördü ve salon tamamen doldu. Türkiye Taekwondo Federasyonu Prof. Dr. Metin Şahin’in müsabaka önce yaptığı konuşmada verdiği dostluk mesajları sonrasında izleyiciler iki sporcuyu da centilmence destekledi.

Müsabaka adına yakışır bir şekilde çekişmeli geçti. İlk raund 5-5 sona erdikten sonra İrem Yaman, ikinci raundu 12-9 önde tamamladı. İrem Yaman, müsabakanın son 30 saniyesine 13-9 önde girse de Hatice Kübra İlgün aldığı 4 puanla durumu 13-13 yaptı ve müsabakayı altın vuruşa taşıdı. Altın vuruşta ilk sayıyı alan İrem Yaman, müsabakayı 15-13 kazandı ve İtalya’da düzenlenecek şampiyonada ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

CENTİLMENLİK KAZANDI…

Müsabakanın ardından Başkan Şahin, iki sporcunun da kolunu havaya kaldırırken sporcular centilmence sarılarak birbirlerini kutladı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, müsabakaya ilişkin olarak, “Olimpiyatlara kısa süre var aynı kiloda kotayı alabilmek için 2 Türk evladının aynı seviyeye gelmesi bizim en büyük gururumuz. İki sporcumuz da olimpiyat kotaların belirleneceği Aralık ayındaki finale çok kısa süre kala eşit duruma geldi. Burada haksızlığı önlemek adına gelişmiş ülkelerin yaptığı gibi seçme koyduk. Neticede ikisi de ülkemize çok büyük başarılar kazandırmış sporcularımız. Çok güzel bir mücadele verdiler. Müsabakanın çekişmesi seçme müsabakası kararının haklılığını da ortaya koydu. İrem Yaman bugün kazanarak İtalya’da ülkemizi temsil etme hakkı kazandı. İrem’i ve Hatice’yi kutluyorum. İki sporcumuzun da olimpiyat iddiası devam ediyor. Bu çekişmeden Türk taekwondosu ve Türk sporcu kazançlı çıkacaktır” diye konuştu.

SPORCULARIN GÖRÜŞLERİ…

Seçmeyi kazanan İrem Yaman, “Atmosfer çok güzeldi. İlk kez bu salon bu kadar kalabalıktı. Bu atmosfer beni çok mutlu etti. Federasyon başkanımızın da dediği gibi bu sadece "seçme" karşılaşmasıydı. İkimiz de milli takım adına yarışıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Olimpiyatlarda altın madalya istiyorum ve bu altın madalyayı da almadan gelmek istemiyorum” ifadelerini kullandı.

Milli sporcu Hatice Kübra İlgün ise, “ İrem de ben de iyi hazırlanmıştık. Sonuç olarak kazanan o oldu. Hayırlısı olsun, mücadelemiz devam ediyor. Amacımız olimpiyatlara katılmak. Her rakibimiz çok iyi ben de orada yer almak istiyorum. İnşallah ülkemizi en iyi temsil edebilen bayrağımızı dalgalandırabilen kişiye nasip olur. Oraya giden de inşallah madalyayla ülkeye döner” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21