Öne Çıkanlar aşıklık ezcane KUTLAMA İddialar Sanal

TURKİSH OPEN’A 22 MADALYALI BAŞLANGIÇ…

Türk taekwondocular ilk gün sonunda toplam 16 sıklette, 6’sı altın, 4’ü gümüş  ve 12’si bronz olmak üzere 22 madalya kazandı. Erkekler 54 kiloda Görkem Polat. 58 kiloda Deniz Dağdelen, 63 kiloda Emircan Turan, 74 kiloda Kutay Çekem, kadınlar 46 kiloda Ruhat Akalın ve 62 kiloda İkra Kayır altın madalya kazanan isimler oldu. Turnuvanın ikinci gününde gençler kategorisinde müsabakalar yapılacak.

İstanbul’da 03-07 Şubat tarihleri arasında tekvando festivaline evsahipliği yapacak. Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından WOW İstanbul Otel’de düzenlenen, 7. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvasında toplamda 52 ülkeden 2 binin üzerinde sporcu mücadele edecek. Turnuvanın ilk gününde büyükler, ikinci gününde gençler, üçüncü gününde yıldızlar, dördüncü ve beşinci gününde ise pumse kategorisinde müsabakalar yapılacak. Karşılaşmalar aynı zamanda milli takımlar için seçme niteliği de taşıyacak.

BASINLA BULUŞMA…

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkan Prof. Dr. Metin Şahin, 7. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası öncesinde basın mensuplarıyla buluştu.

Konuşmasına İdlib’de şehit olan askerlere rahmet, ailelerine de baş sağlığı dileyerek başlayan Başkan Metin Şahin, “Bugün burada 7’ncisi düzenlenen Türkiye Uluslararası Açık Taekwondo Turnuvası’nı başlattık. 52 ülkeden 2 bin 200’e yakın sporcuyla turnuvanın startını verdik. Dünyada yapılan turnuvaların en büyüğü olarak gözüküyor. Bu da bütün dünya federasyonlarının ülkemizde duyduğu güvenden kaynaklanıyor. Türkiye, Taekwondoda son zamanlarda üstün başarılar yakalamıştır. En önemlisi bu sene içinde yapılacak Tokyo Olimpiyatlarıdır. Hızlı bir çalışma ile bugünlere geldik. Olimpiyatlara gidiş süreci ilk 5’in kota içinde olması. Özellikle kadın sporcularımız 4’te 4 yaparak bizleri ve ülkemizi sevince boğmuştur. 2020 yılında Paralimpik oyunlarda tekvando  branşı ilk kez yer alacak. Bunun çalışmalarını 2008’den beri yapıyoruz. 3 kadın, 3 erkek sporcuyla Paralimpik Olimpiyatlara katılma hakkı kazanmıştır. Bu gurur verici bir gelişmedir. Burada da dünyada 6 kota alan tek ülkeyiz. Bu başarı; bizim, federasyonumuzun. En büyük desteği de başladığımızdan beri Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan vermiştir. Her zaman gençlerimizin yanında olmuştur. Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu da en büyük desteği veren isimlerden biridir. Hepimiz beraber. Bu başarılar, ülkenin başarılarıdır. Adı Taekwondo olarak geçse de yarın olimpiyatlar İstiklal Marşı’mız okunurken, hepimiz bir ağızdan Türkiye diyeceğiz. Gelecek yıllarda hem olimpikte hem de paralimpikte başarılarımız devam edecek. Her sporcumuz bizim için altın değerindedir” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
TekvandoTURKİSH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21