Öne Çıkanlar bursa Sanat Magazin Engelsiz Kumdas
banner13

10 AYDA BORÇLARIN 4’TE 1’İ ÖDENDİ

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin; şubat ayı belediye meclis toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Şahin “Göreve geldiğimiz 1 Nisan tarihinden bu yana 80 milyonluk borcun 20 milyonunu ödedik ve hizmetlerimiz de hız kesmeden devam ediyor” dedi.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin “Bilecik Belediyesi’nin 15 yılda edilen 80 milyon borcun 20 milyonunu ödedim. Zamanında kamuoyu ve vatandaşlarımızı bilgilendirme adına basın mensuplarına da açıklamıştım. Görevi devraldığımda 80 milyonluk borcu bugün itibariyle 60 milyona çekmişim. Yani burada çok basit bir matematik hesabı var. Bu on aylık süre zarfında 20 milyon borcu ödemişim. Bununla birlikte Bilecik Belediyesi olarak kültürel, sanatsal aktivitelerimiz ve fiziki çalışmalarımız da devam ediyor. Sadece çalışmalarımızın bir kalemi olan asfaltlamada binlerce ton asfalt kullandık. Borçlanma konusuna dönersek, devlet borçlanmayla ilgili çerçeve ve miktarı belirlemiş. Yani benim bütçem ne kadar? 135 milyon. Gerçekleşme hedefi nedir? Örnek veriyorum 120. Biz bu hesapla 12 milyon kadar borçlanabiliriz. 12 milyon 1 lirayı alamazsınız zaten. 12 milyon diye buna sınır koymuş zaten devlet. Yani şunu demek istiyorum. Bizde kaçak ve köçek olmaz’’ ifadelerini kullandı. 

ŞEFFAF BELEDİYECELİK ANLAYIŞIYLA HALKA 3 AYDA BİR RAPOR SUNULACAK 

Şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyleyen Başkan Şahin; “Her 3 ayda bir bütçe gerçekleşme raporunu kamuoyuyla paylaşarak, şeffaf belediyeciliğin en güzel örneğini sergileyeceğiz” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana; ihale çalışmaları ve Belediye Meclis toplantılarının canlı yayın ile kamuoyuyla paylaşıldığına vurgu yapan Semih Şahin; Bilecik Belediyesi bütçe gerçekleşme raporunu 3 ayda bir halkın sunacaklarını belirtti.

Bilecik Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaların açık, anlaşılır ve şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Şahin, ‘’Ben yılın her çeyreğinde kamuoyu ve vatandaşlarımızı bilgilendirme adına yani bu Nisan ayının başından başlamak üzere bütçemiz ve ödediğimiz borçla ilgili detaylı bilgiyi vereceğim. Yani bütçe değerlendirme raporunu şeffaf ve açık belediyecilik anlayışı gereği kamuoyuyla paylaşacağım. Yani bu bilgilendirme yılın her çeyreğinde olacak. Şu ana kadar hiç yapılmamış bir çalışmadan bahsediyorum. Bunu biz yapacağız. Çünkü bizim hiçbir gizli, saklı ve kaçak işimiz olmayacak” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BilecikBorc
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.