Öne Çıkanlar BUSİAD Btü Kedi BTSO Türkiye

E-TİCARET TÜRKİYE İÇİN YENİ DÖVİZ GİRDİSİ YOLU

E-ticaret siteleri içinde en önemlilerinden birisi olan Amazon'un  12 ülkede alışveriş sitesi olduğunu ve 180 farklı ülkeden müşterisi bulunduğunu hatırlatan Girişimci Muhammet Cihangir Aydın, sitede hedef odaklı satış yapmak isteyenlere yönelik Şubat ayında başlayacağı eğitimler öncesinde, konu ile ilgilenenlerle yaptığı ilk buluşmasını Bursa’da gerçekleştirdi.  Türkiye'nin turizm ve ihracat sonrasında üçüncü döviz girdisi sağlayan alanın küresel e-ticaret olduğunun altını çizen Muhammet Cihangir Aydın, Amazon’da aktif satış yapabilmek için başka ülkeler üzerinde işlem yapmasına gerek yok. Yapacağınız tüm satışlar Türkiye üzerinden olacaktır. Sizinle birlikte ülkede de kazanmış olacak” dedi.

Son yılların yeni trendi e-ticaret ve ticaret siteleri dünya ile birlikte Türkiye’nin de gündeminde. Sadece alışveriş yapanlar değil, ürününü internet üzerinden satmak isteyenler de konu ile ilgili. İnternet üzerinden satış yapmak isteyenler farklı e-ticaret sitelerinde deneme yapıyor. Kimisi aradığını buluyor, kimisi bulamıyor. Bir de bu işi yapmak isteyen fakat nasıl yayacağını bilemeyen, deneyip başarılı olamayan önemli bir kitle var. Türkiye’ye gelmesi ile birlikte son dönemde ilgi odağı olan bugün 12 ülkede alışveriş sitesi olan, 109 lojistik dağıtım merkezine sahip, 180 farklı ülkeden müşterisi bulunan Amazon 2 milyar 264 bin insana dokunuyor. Pazar bu kadar önemli ve büyük olunca da Amazon’da satış yapmak isteyenler ya kendisi bu alanda girişim yapıyor, ya da bilgi alabileceği bir yerler arayışına giriyor. Girişimci Muhammet Cihangir Aydın,  Amazon’da satış yapma bilgi, analiz ve deneyimlerini, Amazon’da satış yapmak isteyen öğrenci, ev hanımı, iş adamı gibi farklı statüde kişilerle ilk buluşmasını gerçekleştirdi.

Yoğun bir katılıma sahne olan Bursa buluşması, geçtiğimiz günlerde Bursa’da Almira Otel’de gerçekleştirildi.

Konuşmasına “Yeni bir işe başlamaktan sizi alıkoyan nedir?” sorusu ile başlayan Muhammet Cihangir Aydın, öncelikle girişimciliğin önündeki engelleri masaya yatırdı. Girişimcilik için küçük tüyolarda veren Aydın, Hedeflerinize dair net sebepleriniz olsun, kendinize taahhütler verin, doğru motivasyon, değerlere aykırı hedefler yapmayın, eksik olan bilgi değil uygulama başlıkları altında değerlendirmelerde bulundu. Maaş skalası, işsizlik gibi ekonomik verilere de değinen Muhammet Cihangir Aydın, yeni çağ ile birlikte sabit işi olanlar dahil, herkesin mobil ve sabit olmayan bir işe adım atması gerekliliğinin altını çizdi.

Amazon’un doğuşu ve süreci, bugün gelinen nokta ile ilgili katılımcıları bilgilendiren Aydın, “Amazon ‘un yılda prime geliri 6.4 milyar dolar, günde 5000 satıcı girişi yapılıyor,300 milyon alıcı hesabı var. Ayda 2,5 milyar insan trafik sağlıyor” dedi.

Amazon’da satış yapmanın hem kolay, hem de bir o kadar zor olduğunu söyleyen Aydın, “Konu ile ilgili size satış yapmanızı kolaylaştırmak için bazı yazılımlar var. Ama yazılımlar size yeterli bilgiyi vermiyor, zaten böyle bir görevleri de yok. Size sadece bu büyük pazarda verileri süzüyor. Yeterli mi? Hayır değil. Biz diyoruz ki yazılımsız, size Amazon’daki 2,5 milyar potansiyel müşterinin ürün arama verileri analizleri(kategori detayı dahil), Amazon’daki yarım trilyonluk ürün havuzunda (gelir, satış, ücret, yorum, reyting ve tedarikçi sayısı) tombala değil analizin gücü, sürekli güncel karlı,mavi okyanus ürün önerileri, Amazon Satıcı Danışmanları ile canlı iletişim desteği, küresel ,ürün reyting incelemeleri, Tedarikçi anlaşmaları, Trademark destek sunacağız. Bu konular ile ilgili kısa zamanda eğitimlerimize başlayacağız. Kendisine yeni dünyadüzeninde bir yol çizmek isteyen, e-ticaret ile kazanç sağlamak isteyen herkes başvurabilir. Eğitimlerimize başlamadan önce başvuru yapan herkes ile online görüşme yapacağız. Görüşme sonunda eğitime başlayıp başlamayacağımıza karar vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Maria Carols 5 yıl önce

Evet, eğer bu e-posta adresi üzerinden iletişime geçerseniz kredinize mi ihtiyacınız var: [email protected] daha fazla bilgi için