Öne Çıkanlar müsabaka YOGA KORUMA İBB BTSOnun 5 URGE Projesi İle 135 İş İnsanı Özbekistana Gidiyor
banner13

İNEGÖL AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ, HASTANE OLDU!

Alanyurt bölgesinde bulunan ve 2016 yılından beri bölgeye hizmet veren İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, 51 diş ünit kapasitesine ulaşınca Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaya Sağlık Bakanlığı’nın onay vermesi sonucu hastane oldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Merkezimiz, Yenişehir’de bulunan 5 ünitli semt polikliniği ile birlikte 51 ünite ulaşınca hastane olması yönünde bir karar aldık. Bakanlığımızın da onay vermesiyle merkezimiz, hastane oldu. Bundan sonraki süreçte İnegöllü vatandaşlarımıza hastane konseptiyle hizmet verilecek” dedi.

Hastanenin modern mimariye ve teknik alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Dr. Akan, “Hastanemiz, bir ameliyathane, 6 hasta yatağı ve Yenişehir ilçesinde bulunan 5 ünitli semt polikliniği ile birlikte toplamda 51 ünit ile hizmet veriyor. Engelli kliniğimizde son teknoloji cihazlarla hastalarımıza konforlu tedavi sunulurken, platform ünitimiz ile hastalarımız tekerlekli sandalye veya sedyeden kalkmadan tedavi görebiliyor” diye konuştu.

55 Bin Hastaya 133 Bin Poliklinik

Hastanede 2018 yılının Ocak Ayı’ndan bugüne kadar 55 bin hastaya, 130 bin poliklinik hizmeti verildiği bilgisini veren Dr. Akan, “Bakanlığımızın istediği kalite standartlarına uygun olarak 27 bin diş çekimi, 36 bin kanal ve dolgu tedavisi, 23 bin porselen sabit protez ile 5 bin hareketli protez işlemi ve 8 bin 500 fissür örtücü ve flor uygulaması yapıldı. Ayrıca koruyucu ve önleyici tedavilerde de ciddi bir artış var. Hastanemizde 5’i Yenişehir’deki semt polikliniğinde olmak üzere toplamda 37 hekimimiz görevini sürdürüyor. Yılsonuna kadar 51 hekime ulaşmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.