Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

FAO ile Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yeni dönem projelerini  başlattı

Geçtiğimiz yıl başarıyla tamamlanan FAO ve Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen, ‘İstihdam Olanakları Vasıtasıyla Mültecilerin Özyeterliklerinin Artırılması ve Tarıma Dayalı Geçimlerinin Geliştirilmesi Projesi’nin ikinci etabı bu sene pandeminin zorlu koşulları arasında başladı. AB tarafından finanse edilen ve FAO ile İl Müdürlüğümüz çalışmasıyla yürütülecek olan “Sosyo- Ekonomik Entegrasyonun Desteklenmesi ve İş Fırsatlarının Yaratılması Yoluyla Türkiye’de Geçici Koruma Altında Bulunan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Dayanıklılığının Artırılması” projesi kapsamında projeden faydalanacaklara eğitimler verilmeye başlandı. Türkiye çapında toplam 10 ilde (Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, Şanlıurfa ve Van) yürütülecek olan proje eğitimlerde ilk ders zili Bursaða çaldı. Mesleki eğitimlerin yanı sıra Türkiye’de yeni denenmeye başlanan Uygulamalı Çiftçi Okullarının da içerisinde yer alacağı Proje, hem geçici koruma kapsamı altındaki Suriyeli mültecilerin hem de ev sahibi toplulukların sosyal hayata entegrasyonu ve istihdamını hedefliyor.

Gıda ve tarım sektöründe ihtiyaç duyulan yetişmiş ara eleman gereksiniminin de karşılanacağı projenin ilk eğitiminde konuşan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, 20 ay sürecek proje kapsamında 300 kursiyere eğitim verileceğini belirterek şunları söyled: “150 kursiyer de çiftçi okullarında kursiyer/çalışan olarak yer alacaktır. Projeden faydalanacak kursiyerlerimizin yarısı Türk yarısı da Suriyeli misafirlerimizden oluşuyor. Kursiyerler dönem sonunda açılacak alanlarda da çalışacaktır.dır. Kurslarımız 35 iş günü sürecek. Proje süresince 2020 yılı içerisinde 7 ayrı konuda 8 kurs açılması planlanmıştır. Kurslar sahada ihtiyaç duyulan iş/meslek grupları göz önüne alınarak planlamıştır.’’

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21