Öne Çıkanlar BUSİAD Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Tepe Gençler Yankı İhsaniye

Bir Umut filminin çekimleri Bursa'da başladı

Senaristliğini ve yönetmenliğini üstlendiği Türkiye-Almanya ortak yapımı olan ilk sinema filmi "Mavi Bisiklet"in bol ödüllü yönetmeni Ümit Köreken'in T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Film Festivali Bosphorus Film Lab'da TRT'nin ortak yapım ödülü desteğini alan yeni filmi "Bir Umut"un çekimleri Bursa'da başladı. Filmin çekimleri Covid-19 kapsamında alınan önlemlerle tüm hijyen kurallarına uyularak gerçekleşecek.

Dünya prömiyerini dünyanın en prestijli film festivallerinden biri olan 66. Berlin Film Festivali'nde yapan Ümit Köreken'in ilk uzun metrajı "Mavi Bisiklet" ulusal ve uluslararası 40'ın üzerinde birçok festivale katılmıştı. 53. Antalya Film Festivali'nde En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film Altın Portakal ödüllerinin yanı sıra çeşitli festivallerden pek çok ödül alan Ümit Köreken'in ikinci uzun metraj sinema filmi "Bir Umut"un hazırlıkları sırasında çektiği belgesel film "Muhammed Ali" de dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 34. Fransa Belfort Film Festivali'nde gerçekleştirmişti.

Başrollerde Baran Şükrü Babacan, Eylem Yıldız ve Funda Eskioğlu Var

Yapımcılığını Drama Yapım'ın üstlendiği filmin başrollerinde "Halef" filmindeki performansıyla 2018 yılında gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Baran Şükrü Babacan ile "Eğreti Gelin" filmindeki performansıyla 2005 yılında gerçekleştirilen Adana Altın Koza Film Festivali'nde Umut Vadeden Kadın Oyuncu ödülünün sahibi olan Eylem Yıldız ve çeşitli dizi projelerinde rol almış Funda Eskioğlu yer alıyor.

Çekimleri Bursa'da başlayan filmin önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek ulusal ve uluslararası çeşitli film festivallerinde gösterilmesi planlanıyor.

Filmin Kısa Hikayesi:

Umut (35), sinema filmlerinde rol almak isteyen bir oyuncudur. Eşi Asiye (43) kendi kurdukları özel tiyatroda yönetmenlik yapmaktadır. Umut, on dört yaşında iken babasını kaybetmiş, annesinin üç çocuklu bir adamla evlenmesi üzerine Bursa'da yaşayan dayısının yanına gönderilmiştir. Bu olaydan sonra yirmi yıl boyunca annesi ile hiç görüşmemiştir. Sınırda yaşadığı sorun nedeniyle Bursa'ya dönemeyen tır şoförü dayısından bir telefon alır. Anadolu'nun küçük bir kasabasında yaşayan annesi MS hastalığı nedeniyle tedavi için Bursa'ya gelmiştir. Annesinin tedavisiyle ilgilenmek zorunda kalan Umut hastanede sürpriz bir şekilde Asiye'nin hamile olduğunu öğrenir. Bu durum Umut'un çocuk sahibi olmak istememesi nedeniyle büyük bir tartışmaya neden olur. Asiye telefonunun da içinde bulunduğu çantasını almadan ortadan kaybolur. Umut çok uğraşsa da ondan hiçbir haber alamaz. Yaşadığı yoğun stres ve yıllardır içinde biriktirdiği duygular nedeniyle annesi ile büyük bir hesaplaşma yaşarlar ve annesi de ansızın ortadan kaybolur. Gece boyu Asiye'yi ve annesini arayan Umut, sabah her ikisinden de beklenmedik haberler alır. Fakat sadece birine yetişebilme şansı vardır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.