banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Gemlik'te ata tohumları toprakla buluştu

Gemlik Belediyesi organik tarım faaliyetlerine başladı. Adliye Köyü üstlerinde bulunan tarlada herhangi bir tarım ilacı kullanmadan yetişen tonlarca domates, kurutularak tohumları ayrılacak. Bu tohumlardan üretilen fideler Gemlikli üreticilere verilerek yüzlerce yıllık türlerin sürekliliği sağlanacak.

Domateslerin olgunlaştığı gözlenen tarlayı ziyaret eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yetişen ürünleri inceledi. Başkan Sertaslan'a Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bilgi verdi. Pandemi sürecinde organik tarımın öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Ülkemizde çeşitli belediyelerde benzer örneklerine rastladığımız organik çalışmalarını inceleyerek Gemlik'te de bunun uygulanabilir olduğunu gördük. Bölgemizde yetişen başta domates olmak üzere farklı türleri bu yöntemle yeniden üretiyoruz" dedi.

Tamamen organik

Organik tarım alanıyla ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik'in turizm ve sanayi kenti özelliğinin yanı sıra bir tarım kenti olarak da anıldığını ve Gemlik'te geçmiş dönemlerde zeytinin yanı sıra birçok meyve ve sebze ürününe ev sahipliği yaptığını hatırlattı. "Gemlik'teki bu alanımızda ata tohumlarından yaklaşık beş bin kilogram tohumluk domates elde edeceğiz" diyen Sertaslan "Domatesleri kurutarak elde ettiğimiz tohumları seramızda fide haline getirip vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Gemlik Belediyesi olarak istiyoruz ki 7'den 77'ye herkes bağında, bahçesinde ve balkonunda tarım yapsın. Tarımdan elde ettiği domatesi evinde sağlıklı bir biçimde tüketebilsin" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21