Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA İddialar Sanal

Gemlik'te dönüşümün temelleri atılıyor



Bursa’nın Gemlik ilçesinde Toplu Konut Dairesi Başkanlığı tarafından ilk temel Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Valisi İzzettin Küçük'ün katıldığı törenle atıldı.


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gemlik İlçesinde yapılması planlanan, 226 konut ve 12 dükkân projesinin temel atma töreninde konuşan Vali Küçük: “ Ülkemiz içerde ve dışarıda pek çok tehlike ile özelliklede son dönemde artan bir mücadele sergiliyor. Fakat bir tarafta da ülkemizin ve bölgemizin deprem gibi bir gerçeği de her daim var. İşte deprem denilen bu büyük tehditte Gemlik İlçemiz ne yazık ki başı çekiyor. İşte bu dönüşümün burada elzem olmasının ana nedeni de bu. İnsanımızın hayatından daha kıymetli hiçbir şey yok. Şimdi son çıkan bu kararname ile değişim ve dönüşüm daha hızlı bir hal aldı. Çünkü insanımızın hayatının söz konusu olduğu yerde geri kalanlar bizim için teferruattır. Bu dönüşüm tamamlandığında Gemlik İlçemiz en az 3-4 kat daha değerlenecektir. Şuan ki bir alana sıkışan şehir gidecek, parkları ve yaşam alanlarıyla bambaşka bir şehir gelecektir.” dedi.


Gemlik’in olası bir depremde en az hasarla atlatması için çözümler ürettiklerini belirten Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu: “ Hükümetimizin son dönemde çıkarttığı kanun hükmünde kararname ile deprem olmadan önce Gemlikli hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini koruyacak, Gemlik’in geleceğini inşa edecek, dönüştürecek, çehresini değiştirecek ve marka değerini arttıracak bir karar aldı. Gemlik’in sembolü zeytin ağaçlarımızın birine bile zarar vermeden, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tahsis edeceği zemini kaya gibi sağlam makilik alanlara yapılacak modern ve sağlıklı konutlarla Gemlik’i yepyeni bir geleceğe kavuşturacağız.” dedi.


Temel atma töreninin ardından Gemlik-Bursa arası hizmet verecek 15 araçlık yeni halk otobüsü filosunun hizmete girme töreni Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Valisi İzzettin Küçük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21