banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

MUDANYA KAPALI PAZARYERİ'NİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Mudanya Belediyesi’nin Halitpaşa mahallesinde yapımını planladığı Kapalı Pazar Yeri’nin temeli, törenle atıldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın yanı sıra CHP İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, meclis üyeleri, il ve ilçe örgütlerinin temsilcileri katıldı. Temel atma töreninin açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’li belediyelerin hizmet ürettiğini, Mudanya Belediyesi’nin ise bu anlamda önemli projelere imza attığını dile getirdi. Salıcı, “Belediyelerimiz bütün bu ekonomik krize rağmen kendi kaynaklarıyla hizmet yapmaya devam ediyorlar. CHP’li belediye başkanları sosyal yardımları artırmaya başladı. Belediye başkanlarımız ellerinden gelen desteği veriyorlar. Mudanya Belediyesi de bu anlamda önemli bir yere sahip. Mudanya Belediyesi ilçe genelinde 6200 aile her gün sosyal yardım ulaştırıyor. Burada toprağın bereketini halkıyla paylaşan bir belediye var. Mudanya’daki zeytinler, zeytinyağı haline getiriliyor, vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. Burada temelini attığımız pazar yeri Mudanya Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla yaptığı bir yer. Değerli Hayri başkanımız belediyenin kendi öz kaynağıyla hem otopark hem de kapalı pazar yeri yapıyor. Bir liralık işi CHP’li belediye başkanları bir liraya yapıyor. Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’a ve bu hizmetlerin Mudanyalılarla buluşmasına vesile olan tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
SÖZ VERDİK, GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Pazar yeri projelendirme çalışmaları kapsamında “ortak akıl, birlikte yönetim” ilkesini uyguladıklarının altını çizen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, pazar alanını esnaf ve Mudanyalıların en iyi faydalanacakları şekilde planladıklarını ifade ederek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Mudanya’nın her şeyin en iyisi ve güzeline layık olduğu inancıyla çalıştık. Bir liralık işi bir liraya yaptık. 8 yılda kültürden sanata, sosyal belediyecilikten al yapıya, ne söz verdiysek yaptık. Söz verdiğimiz bir projeyi daha çok kısa süre içerisinde hemşerilerimin hizmetine sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
1 yılda tamamlanması planlanan pazar yerinin bodrum katında 18, zemin katında 41 araçlık kapalı otopark, birinci katında ise 86 esnafın tezgah kurabileceği bölüm bulunuyor. Su depoları, bebek bakım odası, ortak kullanım alanlarının da yer alacağı pazar yerinde sürdürülebilir bir sistem oluşturulacak. Pazar yerinin çatısında yağmur suyu toplama sistemi kurulacak, toplanan yağmur suyu filtrasyondan geçirilerek lavabo rezervuarları, pazaryeri, otopark temizliği ve bahçe sulamasında kullanılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21