Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Nilüfer Belediyesi “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladı

Toplumsal cinsiyet eşitliğini ön planda tutan ve bu alanda önemli çalışmalar yapan Nilüfer Belediyesi, bu yöndeki bütün çalışmalarını taahhüt altına almak ve gelecekte daha da güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı.

Nilüfer Barış Meclisi’nde düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nı imzaladı.

İmza törenine, Nilüfer Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Neslihan Binbaş ile Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nergiz Döner de katıldı.

Yerel yöneticilerin bütün yerel politika ve uygulamalarda, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten, bütünlükçü bir yaklaşımını benimsemeleri ve hizmetlere bunu yansıtmaları gerektiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu kapsamda Nilüfer Belediyesi’nde Eşitlik Birimi’nin varlığına dikkat çekti. Başkan Turgay Erdem, “Eşitlik anlayışının toplumda yer etmesi en temel konu. Eşitlik Birimi’nin çalışmalarıyla toplumsal cinsiyet eşitliğini yerleştirmeyi hedefleyen eğitim çalışmaları yapıyor, bu alandaki politikaları belirlerken kadın örgütleriyle iş birliği içinde olmayı önemsiyoruz” dedi.

“Çalışmalarımızı güçlendirmenin taahhüdü olacak”

Nilüfer Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan çalışmaların devamı olarak, “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı”nın imzacısı olduklarını vurgulayan Başkan Turgay Erdem şöyle konuştu: “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın Erkek Eşitliği Şartı, Nilüfer Belediyesi’nin bugüne kadar toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik yaptığı tüm çalışmaların gelecekte daha da büyütülmesi ve güçlendirilmesinin bir taahhüdü olacaktır.”

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi tarafından hazırlanan protokolün, kadınların sosyal ve siyasal yaşamdaki yerini güvence altına almayı hedeflediğinin altını çizen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Yerel Eşitlik Eylem Planı” da oluşturacaklarını ifade etti. Başkan Turgay Erdem, “Toplumsal eşitlik” kültürünün oluşturulması, kurumsallaştırılması ve sürdürülebilir kılınması amacıyla imzaladığımız protokol gereği, günlük yaşamda ve yerel yönetim politikalarında kadın-erkek eşitliğini geliştirmek için 2 yıl içerisinde ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’mızı oluşturacağız. Bu planı oluşturma aşamasında ve uygulama aşamasında tüm ilgili sivil toplum örgütleriyle, kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde olacağız. Kadınlara yönelik eğitim, istihdam, şiddetle mücadele, katılım, kentsel hizmetler ve sağlık alanlarında politikalar belirleyerek hayata geçireceğiz. Bu süreçte hepinizin katılımı ve desteğini önemsiyoruz. Ben bir kez daha tüm kadınların 8 Mart Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21