Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

TIMSS UYGULAMASINDA ÖĞRENCİLERE DÜLGER MOTİVASYONU

5 ve 8. Sınıf öğrencilerinin Matematik ve Fen Bilimleri alanında bilgi ve becerilerini değerlendirmek üzere gerçekleştirilen Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması  (TIMSS) uygulaması ülkemizde de gerçekleştiriliyor. Matematik ve Fen alanında 4 yılda bir yapılan, en son 2015 yılında gerçekleştirilen uluslararası TIMSS uygulamasına bu yıl 61 ilden 217 okulun 5 ve 8. sınıf öğrencileri katılıyor. Elektronik ortamda gerçekleştirilen uygulamada Bursa’dan 8 okul yer alıyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, 2-5 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek TIMSS uygulamasına katılan öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Dülger, öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

 

TIMSS uygulamasının 5 ve 8. sınıf düzeylerindeki öğrencilerin Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında elde ettiği bilgi ve becerileri değerlendirmeyi hedeflediğini ifade eden Sabahattin Dülger, çocukları hayata daha iyi hazırlamak için onlarla daha fazla iletişim halinde olunması gerektiğini söyledi. Bu sistemle her çocuğun akademik olarak hangi alana eğilimi olduğunun ve gelecekte hangi alanda başarılı olabileceğinin gözlemlenebileceğini belirten Dülger, eğitimin zorlama yapmadan keyifli hale getirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22