banner20
Öne Çıkanlar ezcane aşıklık KUTLAMA Sanal İddialar

Bursa İpeği Dünyaya Açılıyor
Bursa İpeği dünyaya açılıyor

Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin önemli bir değeri olan ipeğin dünyada daha fazla pazara ulaşması adına çalışma başlattıklarını söyledi.

BURSA - Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehrin önemli bir değeri olan ipeğin dünyada daha fazla pazara ulaşması adına çalışma başlattıklarını söyledi.

Bursa’nın kültürel değerlerini öne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Bursa İpeği’nin yeniden canlandırılması, yeni pazarlara ulaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda faaliyetlerini hızlandırdı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İpeğin kozadan ipliğe ve ürün oluşumuna dek tüm süreci gözlemleyen Başkan Aktaş, ‘Bursa İpeği’nin geleceğe taşınmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

İstihdama katkı

Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin ipekçiliğin yaşatılmasına önem verdiğini ifade ederek, ürünlerin daha fazla pazar bulabilmesi ve daha sağlıklı üretim yapılabilmesi için de değerlendirmelerin sürdüğünü ifade etti. Proje kapsamında dağ bölgeleri ile İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da 11 ayrı noktada yaklaşık 100 kişiye istihdam sağlandığını anlatan Başkan Aktaş, “Üretimlerimizin değerlendirilmesi ve gelen misafirlere hediye edilmesi noktasında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan destek bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin burada herhangi bir kâr marjı yok. Aksine fedakârlık yapıyoruz. BUSMEK aracılığıyla eğitimleri veriyoruz. Kültür Turizm Şube Müdürlüğü aracılığıyla da Bursa İpeği sürecinin tüm şehre aktarılması konusunda tanıtımlar yapıyoruz. Konuyla ilgilenen öğrencilerimizi ağırlıyoruz” diye konuştu.

Bursa’da ipekçiliğin yaşaması, gelecek nesillere aktarılması ve istihdam sağlanması adına bu işe sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Başkan Aktaş, Bursa Kültür AŞ’nin de üretimin takibi, satışı ve lansmanı konularında adımlar atacağını açıkladı. Projenin sürdürülebilir olmasının önemine dikkat çeken Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür AŞ tarafından BEBKA’ya bir proje yazıyoruz. Bursa İpeği’ne coğrafi işaretin alınması, üretimlerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi noktasında faaliyetler gösteriyoruz. Bursa markası olan ipeğin Türkiye ve dünya arenasına sunulmasına aracılık edeceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21