Öne Çıkanlar İhsaniye Revizyon corona RUMELİSİAD Bursada teleferik ücretlerine zam
banner13

MEHMET ATMACA: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FİRMALARI TEHDİT EDİYOR

İnşaat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, “Yolsuzluk zaten çok fazla. Bir tek örnek vereceğim size.  Bu  T2 hattı var ya bu hat ihaleye çıktı. Bu ihaleye bir firma en uygun teklifi verdi, sözleşmeyi yaptılar. Süresi dolunca belediye bunlara dedi ki, biz bu işi sana vermeyeceğiz ikinci firmaya vereceğiz. 10 milyon daha yüksek onun fiyatı. İkinci firmaya iş verildi. İşe başladı,  birinci müteahhit dava açtı davayı kazandı ve mahkeme kararını alıp geldi belediyeye ve dedi ki, ben davayı kazandım bu işi bana vermek zorundasınız. Adamlar buna diyor ki, bizle uğraşma zarar edersin. Adamın belediyeden alacağı var başka yerden de alacağı var, korktu ve çekildi… Adam burada gidin sorun. Bu ağlayan adama şimdiki adam ikinci bir kazık attı.

İçinizde müteahhitler var biraz bilir işi bunlar götürmeden ihale etti işi. Bunların birim fiyatı olur. Bunun yapılacak ilk kısmına yüksek fiyatlar verilir.  Şimdi işin kabası bitti ödenek bitti. Ama işin daha yarısı duruyor. Bir o kadar daha para harcanılması gerekiyor ki iş bitsin. En az 70 milyon zararı var buradan. Bu net olan bir şeydir. Biri rüşvet aldı mı bilmem ama bu kesin. İkincisi yolsuzluklar ile ilgili, Ben inşaat yüksek mühendisiyim, bu konuda birçok argümanım var. Parayı veren istediği imarı çıkartabiliyor kardeşim. Verin parayı üç kat yerine beş kat yapın, bunu yaptılar gördük. En doğal hakkınız olan bir iş için belediyeye gittiğinizde belediye diyor ki size, gidin şu camiye bağış yapın. Git şu beton firmasına şu parayı ver, şu demirci firmasına şu parayı öde, valla artık ben diyorum ki cami hayrına toplanan paralar ile cami yapılsa idi Bursa’nın her tarafı cami olurdu. Ortada büyük bir şüphe var, bizim inancımızda zorlamayla yapılan bağışlar rüşvettir. Bunlarla cami de olmaz haramdır, haramla cami olmaz. Kıymetli hemşerilerim bizim karşı olduğumuz bunların yönetim anlayışlarıdır. Bu yönetim anlayışı varken Bursa’nın problemlerini asla çözemezler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22