Öne Çıkanlar ihracat Engelsiz Ali ORHANGAZİ İmo
banner13

AYAZ: “İYİ BİR SİSTEMLE VE EĞİTİMLE HER YIL BAŞARIMIZI KATLIYORUZ”

Yaptıkları faaliyetlerin yanı sıra eğitim ve projeleri anlatan Okul Müdürü Remzi Ayaz, “Bursa'nın güzel sanatlar lisesi olarak ilk ve tek olan okulumuz, hem ulusal hem uluslararası festivallere katılıyor, sergiler açıyor, derece alıyor. Bundan dolayı mutluyuz. Öğrencilerimizin sanatla yoğrulmalarının yanında klasik lise eğitimlerini de birlikte sürdürmeleri ağır ve yorucu bir ders yükünü de beraberinde getirmektedir. Amacımız, kültür, sanat, estetik, çevre ve sosyal bilinci gelişmiş, ulusal ve uluslararası düzeyde etkin, özgür ve eleştirel düşünebilen çağdaş sanatçı ve tasarımcılar yetiştirmek, sanat ve tasarım eğitiminde var olan öncü kimliğini sürdürmektir” diye konuştu.

Eğitim öğretimin ikinci döneminde 8’nci sınıf öğrencilerini okullarına davet ettiklerini ifade eden Ayaz, “Bir sonraki sene liseye başlayacak öğrencilerimizi okulumuzda ağırlayarak kendilerine yön vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl 800 öğrenci okulumuzu ziyaret etti, bu az rakam değil. Bakanlığın yapmış olduğu bir projede Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öncü olarak Anadolu Masalları Görsellerine katkı yaptı. 17 tane güzel sanatlar katıldı ama büyük bir bölümünü bizim lise gerçekleştiriyor. Birçok okulla yola çıkılmasına rağmen bazı okullar istenilen performansı sergileyemedi, o yüzden şu an yükün ağır bir kısmı bizim okulumuzda” ifadelerini kullandı.

Okulun pansiyonlu olduğunun da altını çizen Ayaz, “33 erkek, 36 kız öğrencimiz okulumuzun pansiyonunu kullanıyor. Haftanın her günü her saat okulumuzun içinde hareketlilik var. İyi bir disiplin ve eğitimle her yıl başarımızı katlıyoruz” dedi. Kahvaltı sonrasında okul yönetimi, basın mensuplarına sınıfları gezdirdi.

Anahtar Kelimeler:
BursaOkulSanat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.