Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

BEBKA’dan Eğitime Büyük Destek

İmza töreni açılışında Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayyıldız, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş ile BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim birer konuşma yaparak Mesleki Eğitim Merkezi Projesi'nin önemini anlattılar. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde onaylanan Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi Projesinin imza töreninde konuşan BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, “Bizler Kalkınma Ajansı olarak bölge illerimizde, Bursa Eskişehir ve Bilecik’te, çalışmalar yürütüyoruz. Bugüne kadar 10 yıllık süreçte Eskişehir ilinde 102’ye yakın mali destek projesi destekledik. Bunlar eş finansmanla beraber yaklaşık 54 milyon liraya yakın hibe sağlanmış oldu. Eskişehir için Fuar ve Kongre Merkezi bir ihtiyaçtı. 9,3 milyon liraya hayata geçen projeye bizler BEBKA olarak 7.4 milyon lira destek sağladık. Bu da Eskişehir açısından çok ciddi bir kazanım oldu” dedi.

Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, “İhracatı arttıracağız dedik, ihracatla ilgili bütün argumanları Eskişehir’de sanayicimizin hizmetine sunacağız. Sanayicilerimizin temel problemi nitelikli işgücü aranan eleman yetiştirilmesiyle ilgili olan konuydu. Mesleki Eğitim Merkezi Projemiz bu yüzden çok önemli bir projedir. Başta BEBKA olmak üzere Valiliğimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyor yatırımın Eskişehir’imize ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, “Meslek eğitimle alakalı her çalışmayı her projeyi ülkemizin gelişmesine yapılmış bir yatırım olarak görüyoruz. Ve bu konuda elimizden gelen her ne varsa firmalarımızın hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.