Öne Çıkanlar Üniversite İnce Bakış Zeytinyağı Kriptoloji İhsaniye
banner13

EKONOMİ AKADEMİSİ İLE BURSA'DA İLK

İç ve dış politika, güvenlik, ekonomi, hukuk ve toplumsal bilimler alanlarında faaliyet gösteren ve bağımsız bir think-tank kuruluşu olan TESAM, beyin gücüne katkı sağlamak üzere düşünen, sorgulayan, fikir üreten, yenilikçi, genç akademisyenler yetiştirmek amacıyla eğitimlerinisürdürüyor.TESAM Başkanı İlyas Bozkurt’un “İdeali ve vizyonu olan gençlere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yön verecektir” prensibiyle yola çıkan TESAM, genç ekonomist adaylarıylaEkonomi Akademisi düzenleyerek Bursa’da bir ilke imza attı.Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Ekonomi Akademisi’nde, bir ay süren eğitim süresince Türkiye ekonomisi sekiz farklı açıdan öğrencilerle birlikte ele alındı.

EKONOMİ UZMANLARI KATILDI

TESAM Ekonomi Akademisi’ne Türkiye’nin önde gelen ekonomi uzmanlarından Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Veysel Bozkurt, Doç. Dr. Sema Ay, Doç. Dr. Hilal Yıldırır Keser, Dr. Öğr. Üyesi Derya Hekim Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Filiz Eryılmaz ve Webtures CEO ve kurucusu Kaan Gülten konuşmacı olarak katılarak öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaştılar. Ekonomi Akademisi’nde Türkiye ekonomik yapısının sosyolojik değerlendirilmesi, Türkiye’nin Türk Dünyası ile dış ticaretinin analizi ve potansiyel pazar oluşturan ülkeler, Türkiye’de döviz kurunu etkileyen faktörler, Türkiye’nin AB süreci ve Avrupa Birliği’ne Entegrasyonu, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri ile olan ticaretinin analizi, Türkiye’nin lojistik ağı ve gelecek projeksiyonu, e-ticaret ve ekonomiye etkisi, Türkiye’de krizler, Türkiye ekonomisinde yapısal reformlar gibi önemli konular üzerinde duruldu.Bir aylık programın ardından eğitime katılan öğrencilere sertifika verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.