Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

HER ŞEY ORHANGAZİ’MİZ İÇİN…

SÜPÜRGELİK MEVKİNE YENİ SANAYİ SİTESİ

Orhangazi’de bulunan merdiven altı ve ufak işletmelerin süpürgelik mevkine kurulacak yeni bir sanayi sitesine taşınması ile ilgili olarak fikir alışverişinde bulunuldu. Orhangazi içerisinde bulunan apartman altı ve ufak işletmeler ile ilgili alınan kararların en kısa zamanda faaliyete geçirmesi için çalışmalar başlatıldı. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı OTSO Başkanı Erol Hatırlı ve Orhangazi Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turgay Durmuş’un katıldığı toplantıda İlçedeki esnaf ve sanayicinin durumu görüşülürken önemli kararlar için fikir birliğine varıldı.

KALDIRIM İŞGALİ SONA ERECEK

Orhangazi genelinde bulunan seyyar satıcılarla mücadele konusunda önlemlerin artırılması hususu görüşüldü. Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın bu anlamda esnafında en az bizler kadar hassasiyet göstereceğinden şüphesinin olmadığını belirtirken daha güzel bir Orhangazi için hepimiz elimizden gelen fedakârlığı göstermeliyiz dedi. Orhangazi’de bulunan Seyyar satıcılar ile Orhangazi Belediyesi, Ticaret ve sanayi odası ve Esnaf sanatkârlar odası ortak bir çalışma yürütecek. Orhangazi Emniyet Müdürlüğü, Orhangazi Belediyesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Vergi Dairesi ile oluşturulan ekipler seyyar satıcılara ve kaldırım işgali yapanlara karşı önlemler alacak. Bu anlamda kaldırım işgalleri konusunda Belediye ekipleri belirli periyotlarla esnafları ziyaret edecek, çalışmalar önümüzdeki günlerde başlamış olacak.

10 Haziran 2019 tarihinden itibaren Kaldırım işgaline son bulacağı ve Orhangazi’de kaldırım işgali olan hiçbir yer kalmaması için gerekli ortak mücadelenin verileceği belirtildi.

Başkan Aydın; ”Seçim çalışmaları için gerçekleştirdiğimiz ev ziyaretlerimizde bize en çok iletilen şikayetler arasında kaldırım işgali konusu vardı. Yaptığımız esnaf ziyaretlerimizde bu konuyu esnaflarımızla da istişare ettik. Ben esnaflarımızın aldığımız kaldırım işgalinin sonlandırılması hususunda bize anlayış gösterip yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Biz bu yola çıkarken önceliğimizin Orhangazi Halkı olduğunu her zaman dile getirdik. Şimdi önceliğimiz vatandaşlarımızın ilçemizde bulunan kaldırımlarda rahat bir şekilde yürümesini sağlamaktır. Kaldırım işgalinin sonlandırılması için belediye ekiplerimiz en kısa zamanda çalışmalara başlayacak. Bu konunun çözüme kavuşturulmasında esnaflarımızla da iletişim halinde olmayı sürdüreceğiz.” dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Orhangazi Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı Turgay Durmuş’un görüşmeleri neticesinde ilçemiz kapalı Pazar yerinde devir teslim işlemlerinde alınan ücretlerinde yeniden düzenlenip indirime gidileceği noktasında fikir birliğine varıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.