Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

İŞ DÜNYASINDAN SIFIR FAİZLİ KREDİ TALEBİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her vesile ile söylediği faiz oranlarının yüksekliğinden kendilerinin de şikayetçi olduklarını vurgulayan Öztürk, dış kaynakların saldırılarının yoğunlaştığı bu dönemde üretim ve ihracatın daha önem kazandığını dile getirdi.

 

DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk, işletme giderleri de dahil olmak üzere iş dünyasını finansman anlamında rahatlatmak için İhracat yapan firmaların üretim kapasitelerini yükseltecekleri makine ve teçhizat satınalmasında kullanılmak üzere sıfır faizli kredi istediklerini söyledi.

 

Reel sektöre verilecek kredilerin doğrudan üretim, istihdam ve ihracat artışı sağlayacağını ifade eden Öztürk, “Kurun yükselişi uluslararası pazarda bizi daha da kuvvetlendirdi. Zaman üretim ve ihracat zamanıdır. Talep ettiğimiz sıfır faizli kredi uygulaması hayata geçerse, ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine daha kıza zamanda ulaşabileceğiz. İhracat artışı ile birlikte döviz girdilerimiz önemli oranda yükselecek ve döviz kuru krizi hem bugün için hem de gelecekte büyük oranda halledilecektir” dedi.

 

Öztürk sıfır faizli krediye kaynak olarak da önerilerini söyle açıkladı: Yurtdışında çalışan Türk vatandaşlarının halen yürürlükte olan 3201 sayılı yasa hükümleri çerçevesinde yurtdışı borçlanma ile elde edecekleri çifte emeklilik imkanıyla yaklaşık 2 milyon kişiden asgari 25 milyar dolarlık bir kaynak elde edilebilir. Bu kaynağın ihracatçıya sıfır faizli makine teçhizat alımında kullandırılması mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.