banner20
Öne Çıkanlar Engelsiz Jandarma İhsaniye Kedi BUSİAD

YAPI KREDİ YATIRIM HERKESİ YATIRIM UZMANI YAPIYOR

Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin önemli göstergelerinden birinin de sermaye piyasaları olduğuna inanan Yapı Kredi Yatırım, bu platform sayesinde özellikle finansal okuryazarlığı artırarak bireysel yatırımcıların daha fazla yatırım ürünü hakkında bilgi sahibi olmasını ve yatırımlarını çeşitlendirmesini amaçlıyor. Yapı Kredi müşterilerinin, internet bankacılığı kullanıcı adı ve şifreleriyle ücretsiz giriş yapabildiği bu platform, yatırım hesabı olan kullanıcıların başka bir ekrana geçiş yapmadan alım-satım işlemleri gerçekleştirmelerine de olanak tanıyarak farkını ortaya koyuyor. Yatırım Dünyam kullandığı özel algoritmalar sayesinde, kullanıcıların ilgi ve ihtiyaçlarına özel hazırlanmış içerik önerilerini kısa özetler halinde sunarak sermaye piyasalarında kullanıcı deneyimini yeni bir noktaya taşıyor. Öte yandan “Yatırım Dünyam” içinden, Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan araştırmalara ve raporlara erişilebilirken, BIST verileri de canlı takip edilebiliyor, geçmişe dönük karşılaştırmalar ve teknik analizler yapılabiliyor.

Daha önce yatırım yapmamış kullanıcıları piyasalara bir adım daha yaklaştırmak adına “Yatırım Dünyam”da oyunlaştırma tekniklerinden de faydalanılıyor. “Yatırım Gurusu” adı verilen animasyon karakteri, bir test üzerinden kullanıcılara yaşlarını, gelir seviyelerini ve risk tercihlerini sorarak, onlara hangi ana yatırım ürünlerine, portföylerinde yer verebileceklerini gösteriyor.

Kullanıcılar, ayrıca “Yatırım Dünyam” içerisinde sanal portföy oluşturabiliyor. Sanal portföyle risk almadan, yatırım stratejilerini kendi belirledikleri ürün ve bakiyeyle test edebiliyor. Yatırımcılar ya da finansal okuryazarlığını artırmak isteyen kişiler, piyasadaki işlemleri bu özellik sayesinde çok daha açık bir şekilde kavrayabiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner22

banner21