Öne Çıkanlar Ali OSMANGAZİ Hamilelik BAE ihracat
banner13

KATARSİS'TE GÖKHAN ÇINAR SORDU, EKİN KESER ÇARPICI HİKAYESİNİ ANLATTI!

Her hafta ağırladığı birbirinden özel konuklar ve sohbetleriyle gündem yaratan Katarsis'in bu hafta ki konuğu cesaretiyle ön planda olan Ekin Keser oldu.

Her yıl; Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transseksüel (LGBT Pride Month) toplumunu onurlandırmak için kutlanan Onur Ayı'nda eşcinsel Ekin Keser çarpıcı hikayeleriyle hayatını ve yaşadığı zorlukları Uzman Klinik Psikolog Gökhan Çınar'a anlattı.

''Antakya'nın Odabaşı köyündenim çok güzel anılara dayanmaz aslında çocukluğum, annem için dünyanın en iyi insanı diyebilirim ama babam için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. 

O dönemlerde babam anneme çok şiddet uygulardı ilk travmatik anılarım oradan geliyor aslında, annemi kurtarmaya çalışırken hep ben de dayak yiyordum. Babama çok öfke duyuyordum ve çok yorucu bir öfke bu.

EŞCİNSELLİĞİNİ NASIL FARK ETTİĞİNİ ''KATARSİS''E ANLATTI!

''Çöpe atılan dergiler vardı onları toplardık ve oradan kendimize karakterler yaratırdık, hiç unutmadığım bir aile fotoğrafı vardı ve ben hep anneyi seçerdim nedense, tabii bu o zamanlarda benim için eşcinselliğin tanımıydı.

12 yaşındayken teyzem ve kuzenime açıldım onların da cinsel tercihleri farklıydı o yüzden onlara açılmam daha rahat oldu.

Annemle paylaşırken de ağlama krizleri geçirdim çok zordu benim icin korkuyordum ama söylemek istiyordum çok bastırmıştım kendimi tıkanmış hissediyordum söylemeliyim diyordum.

Anne ben eşcinselim dedim; en başta öfkelendi bunu babanla paylaşacağım dedi, lütfen söyleme dedim çünkü dayak yiyecektik.

1 hafta geçmedi ben babama açıldım, erkeklerden hoşlanıyorum, eşcinselim dedim çat diye masaya vurdu, o günden sonra 2 yıl ev hapsi başladı okuldan o alıp bırakıyordu, geceleri dayakla uyandırmalar başladı sürekli erkek ortamına sokuluyordum.''

AİLEM İÇİN YIKIM OLDUM!

''Babamın ailesi güreşci bir aile ve ben öyle yetiştirildim ailenin en büyük ilk erkek torunuyum ve beni güreşci olacak diye düşünmüşlerdi, güreşci olması istenen bir çocuğun sonradan eşcinsel olması onlar için inanılmaz bir yıkım oldu." diyen Ekin Keser'e Gökhan Çınar ise şöyle yanıt verdi;

''Katarsis Extra'lar da hep söylüyoruz; yıllar önce bir yanılgıdan kurtulduk ve bunun bir hastalık olmadığı kanıtlandı, aslında bu eşcinsel hikayeleri duyduğu anda tepki veren insanların kendi hayatlarındaki yönelimlerine bakarak babanın şiddet uyguladığı bir ailede belki de böyle babaların o yumruğu masaya vurmak yerine dönüp kendilerini sorgulamaları lazım."

OKULDA HEP DÖVÜYORLAR VE TACİZ EDİYORLARDI!

Okulda ve mahallede çocukken hep dövüyorlardı beni ve döven kişiler hep bir yerde beni yalnız yakaladığı zaman taciz ediyordu.

BABAM BANA KEŞKE DOĞMASAYDIN DEDİ!

Gökhan Çınar; ''Katarsis'' koltuğunda oturan Ekin Keser'e babasını sorunca ise;

"Babam elinden geleni yapmadı, babamla evlilikten sonra hiç görüşmüyoruz zaten çok seyrek özlüyorum hiçbir şey hissetmiyorum ona karşı öfkem bile yok.

İyi ki de onsuz geçen bir hayatım olmuş, doğum günümde bana keşke doğmasaydın bile demişti.''

Bu ülkede eşcinsel bir evlilik gerçekleştirdin nasıl tanıştınız sorusuna ise Ekin Keser;

''Dans ederken gördüm onu 10 kişinin arasında gördüm çok hoşlandım saatlerce dans ettik o gün ve başladık; 6 ay sonra evlenme teklifi aldım, bir gün işten geldiğimde kapı çiçeklerle süslenmişti her yerde mumlar vardı laptop açıktı ve sadece şuraya bas diyordu orada evlenme teklifi aldım sonra içeriden arkadaşlarım çıktı yüzük taktık o gün ve kabul ettim.

Neyle karşılacağımızı bilmiyorduk, röportajlardan sonra daha da büyüdü olaylar tehditler ölüm tehditleri almaya başladık.

Amcam bana 5 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etseydin kabul ederdim ama bunu kabul edemeyiz dedi.

Sen bunu nasıl söylersin, sen nasıl bir insansın, sen nasıl bir canavarsın benim cinsel yönelimimi bir tecavüzcü ile nasıl kıyaslarsın. Tüm aileyle barışsam onunla asla barışmam yüzüne bile bakmam o adamdan nefret ediyorum iyi ki beni kendilerinden soyutladılar.'' diyerek cevap verdi.

ONUR HAFTASI NEDEN VAR?

''Var olduğumuzu gösterebilmek icin oradayız kendini ifade edemeyen kapatan insanlar bu yürüyüşe geliyor içinden yürümese de yandan yandan yürüyor bu benim diyor ve bu çok önemli. Onur komitesi var bir çok etkinlikler var seminerler veriliyor sergiler oluyor atölyeler düzenleniyor en son yürüyüş ve parti ile kapanıyor.''

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.