Öne Çıkanlar pandemi Engelsiz ORHANGAZİ incemedya Teknoloji
banner13

PAŞABAHÇE MAĞAZALARI’NDAN GÖBEKLİTEPE KAĞIT AĞIRLIĞI

Paşabahçe Mağazaları, insanlık tarihini baştan yazdıran ve dünyanın en önemli antik tapınaklarının arasında başı çeken Göbeklitepe’den esinlenerek tasarladığı Göbeklitepe kağıt ağırlığıyla, ofislerinde küçük dokunuşlarla farklılıklar yaratmak isteyenler için farklı bir seçenek oluşturuyor.

2011 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen ve 2018 yılında ise Dünya Mirası olarak tescil edilen Göbeklitepe Arkeolojik Alanı, konumu, boyutları, tarihlendirilmesi ve yapılarının anıtsallığı ile Neolitik dönem için eşsiz bir kutsal alan olarak kabul edilmiştir.

Neolitik Çağ'a ait, üzerinde işlenmiş hayvan rölyefleri ve soyut sembollerin olduğu 'T' biçimli dikili taşlardan esinlenen Paşabahçe Mağazaları, Göbeklitepe kağıt ağırlığını ofislerine şıklık katmak isteyenler için tasarladı. Kağıt ağırlığı, T biçimindeki sütunlarda görülen el ve kol tasvirleri, sütunların stilize edilmiş insan formları olduğunu ortaya koyuyor.

Şanlıurfa kent merkezinin 18 kilometre kuzeydoğusunda, Örencik Köyü yakınlarında bulunan Göbeklitepe Arkeolojik Alanı, 1963 yılında İstanbul ve Chicago Üniversiteleri’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen bir yüzey araştırması sırasında keşfedildi ve alanın gerçek değeri, 1994 yılından sonra başlatılan kazı çalışmaları ile ortaya çıkmaya başladı. Bu çalışmalar sonrasında, Göbeklitepe’nin 12 bin yıl öncesine uzanan bir kült merkezi olduğu anlaşıldı.

Göbeklitepe ürünlerimizi incelemek için Paşabahçe Mağazaları’nı ve www.pasabahcemagazalari.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Paşabahçe Mağazaları Hakkında

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özgün, modern, yenilikçi ve müşteri odaklı yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider konumdadır. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye ve yurt dışında toplam 53 mağaza ile hizmet vermektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.