Öne Çıkanlar Hamilelik Ali OSMANGAZİ BAE ihracat
banner13

ALİNUR AKTAŞ NECMİ İNCE'YE KARŞI AÇTIĞI BİR HAKARET DAVASINI DAHA KAYBETTİ

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ın İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi,Gazeteci,Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce ile ilgili 15-11-2023 yılında yazmış olduğu bir köşe yazısından dolayı jet hızıyla kamu görevlisine alanen hakaret davası açıldı.


Bu şikayet sonrasında açılan mahkeme de İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi ,Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci ,Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce,  Bursa'daki Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki basit yargılama da beraat etti.

Sonrasında karara itiraz eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın sonrası yapılan ilk duruşmada Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce 'ye Savcılık makamı ve Hakim beraat kararı verdi.

Bu karar sonrası Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce savunmasında gazetecilik faaliyeti kapsamında ifade, düşünce ve basın özgürlüğü kapsamında köşe yazısı yazdığını ve bu yazınında  bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ve siyasilerin bu tür eleştiri yazılarına toleranslı olması gerektiğini ve olsa olsa bu tür köşe yazılarının ağır eleştiri ve kaba söz olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İnce Medya Grup İmtiyaz Sahibi, Gazeteci, Yazar ve Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce yapmış olduğu açıklama da basını susturmaya çalışan ve eleştiriye tahammülü olmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın onlarca davadan birisini  daha kaybettini ve doğru bildiği konuları yazmaya devam edeceğini söyledi.
Ayrıca konuşmasında Siyasal İletişim Uzmanı Necmi İnce hukukun üstünlüğüne inandığını ve hukukçu adayı olarak verilen bu kararlardan dolayı tarafsız hakim ve savcıları tebrik ettiğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.