Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

BUMİAD AKADEMİ, İNOVASYON EĞİTİMİYLE DEVAM ETTİ

BUMİAD binasında gerçekleştirilen etkinliğe; Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yıldız, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı  Erkan Yaslıoğlu ile birlikte, STK ve akademik odalar başkan ve temsilcileri ile çok sayıda BUMİAD ve BUMİAD GENÇLİK PLATFORMU üyesi katıldı.

“HIZLI ADIMLAR ATMALIYIZ”

Açılış konuşmasını yapan BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe; “Türkiye’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi dolayısıyla yaşadığımız 24 Haziran seçimleri ardında ilk BUMİAD toplantısı gerçekleştiriyoruz. Yeni sistem ile yeni bir dönem başlıyor. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. İçinde bulunduğumuz dünya teknolojik alanda koşar adımlarla ilerlemektedir. Zamanı yakalamak zorlaşırken aslında önemli olan zamanın önünde koşabilmektir. Bunun için, 40 kişilik ekibiyle ve yurtdışı ortaklığıyla dünyanın en büyük veri analizi çalışması sonucunda, yenilikçiliğin aslında belirli alanlarda bir matematiği olduğunu ve yenilikçi bazı çözümlerin pratik yöntemler ile daha kolay bir şekilde bulunabileceğini ortaya koyan Sayın Yekta Hocamız bugün bizlerle beraber” dedi.

 “ÖRF, ADETLERİ ÖN PLANDA TUTAN, AKILCI EĞİTİME İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye’nin ekonomik alanda uluslararası alanda, rekabette öne geçebilmesi için hızlı adımlara ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Efe; “Ekonominin şirket gibi yönetilmesi, eğer doğru adımlar atılabilirse gerçekten muhteşem sonuçlar doğuracaktır. Eğitim ve öğretimin ise geleneksel, örf adetlerimizi ön planda tutan, akılcı ve zekayı geliştiren politikalara ihtiyacı vardır. Dış ilişkilerde ise yüzyılların getirdiği ve geliştirdiği devlet politikalarının ‘’Yurtta sulh cihanda sulh’’ ilkesi ile sürdürülmesi en önemli arzumuzdur.” şeklinde konuştu.

BUMİAD HERŞEYİYLE DESTEK OLMAYA HAZIR…

Efe, gerçek demokrasilerde çoğunluğun değil, her bireyin haklarının korunup, gözetildiği ve savunulduğunu söyleyerek, yeni sistemin bunları gerçekleştirecek güce ve erke sahip olduğunu ifade etti. Efe sözlerini şöyle noktaladı; “Tüm bunları gerçekleştirebilmenin yegane yolunun hoşgörü anlayış ortamında ortak akıl ile mümkün olacağına inanıyor, bu konuda BUMİAD olarak tüm bilgi, deneyimlerimiz ve projelerimiz ile destek olacağız.”

Sonrasında konuşan Bursa Büyükşehir Başkanvekili Ahmet Yıldız ise BUMİAD’ın düzenlediği bu eğitimlerin önemine dikkat çekerek, seminerde bulunmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“İNOVASYON İÇİN MÜŞTERİYİ ANLAMAK GEREKLİ”

İnovasyonun, bir departman ya da şirket tarafından tek başına gerçekleştirilemeyeceğini söyleyen eğitmen ve yazar Yekta Özcan Özözer ise, yenilikçiliğin sancılı bir konu olduğunu ve bunun için üreticinin, STK’ların, üniversitelerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti. Özözer, “Müşteri ihtiyaçlarını anlamak çok önemli. İnovasyon burada devreye giriyor. Pazarın ve müşterinin ihtiyaçlarını doğru belirlemeli ve buna uygun inovasyon stratejileri geliştirmeli” şeklinde konuştu.

Pazarın kanlı okyanus ve mavi okyanus olarak ikiye ayrıldığını ifade eden Özözer, “İş alanında, sizi diğer firmalardan farklı kulan özelliklerinizi ön plana çıkararak, pazardaki boşluklara yeni ve farklı çözümler sunarak kendi mavi okyanusunuzu yaratabilirsiniz” dedi.

Sunumun ardından M. Orhan Efe ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ile birlikte Yekta Özcan Özözer’e teşekkür belgesi verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.