Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

BURSA'YI KALİTELİ VE GÜVENLİ ULAŞIMA KAVUŞTURDUK

Başkan Ayhan Salman, yaptığı açıklamada, Bursa’ya AK Parti iktidarları döneminde yapılan ulaşım yatırımlarını değerlendirdi. Eğitim ve sağlık alanlarında olduğu gibi Bursa’nın ulaşım alanında da merkezi hükümetin devasa yatırımlarından payını aldığını söyleyen Başkan Salman, Bursa’nın hızlı sanayileşmesi nedeniyle hızlı göç alan illerin başında geldiğini belirterek, Yol medeniyettir, başkaları laf üretir, biz iş üretir, farkımız budur. ‘Hızlı, kaliteli, güvenli ulaşım gerekiyor. Bursa’nın komşu illeri ile bağlantısını uygun bir şekilde tamamlayacağız’ dedik ve Türkiye’de tarihi yol hamlesini başlatıp, dağları deldik, insanlarımızı birleştirdik. Ferhat’ın Şirin’e ulaştığı gibi, insanlarımız da konforlu ve güvenli yollara kavuştu. Nüfusu, ekonomisi, ticareti ve turizm hacmi hızla büyüyen kentimizin ulaşım sorunu yaşamaması için kararlı ve kesintisiz yatırımlardan geri durmadık” dedi. Salman, güvenli ve hızlı ulaşım hedefiyle başlattıkları otoyol, çevre yolu, tünel, köprü, sinyalizasyon gibi yatırımları hızlı bir şekilde Bursa’ya kazandırdıklarını da vurguladı.

Bursa’nın Türkiye’nin üç büyük kenti İstanbul, Ankara ve İzmir’e açılan kapıları bulunduğunu, 4. büyük şehir olarak da ulaşılabilir bir kent olması gerektiğini dile getiren Salman, AK Parti’nin, Türk halkının teveccühü ile iktidara geldiği 2002 yılından sonra başlattığı tarihi yol hamlesiyle, Türkiye’yi yollarla, köprülerle, kavşaklarla donattığını ifade etti. Başkan Salman, “Bu çalışmalarımız sayesinde hava ve deniz ulaşımıyla kolay ulaşılabilir olan Bursa, karayoluyla da, hızlı ve güvenilir ulaşım imkânı bulunan bir kent özelliğine büründü. Kolay ve güvenilir ulaşım imkânları, kentimizin ekonomisini, ticaretini ve turizmini de canlandırdı” ifadelerini kullandı.  

 

BURSA’YA 80 YILDA YAPILAN

YOLLARIN İKİ KATINI YAPTIK

Ayhan Salman, değerlendirmesinde Bursa’ya yönelik 16 yılda gerçekleştirilen ulaşım yatırımları ile ilgili bilgiler de paylaştı. 2002’ye kadar geçen sürede Bursa’ya sadece 134 kilometre duble yol yapıldığını hatırlatan Başkan Salman, son 16 yılda ise 267 kilometrelik duble yol yaparak mevcudu ikiye katladıklarını vurguladı. İzmir-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek olan 350 kilometrelik otoyolun Gölbaşı rampasından başlayıp, Başköy’de sona eren 79 kilometrelik Bursa Çevre yolunun önemli ulaşım yatırımları olduğunu kaydeden Başkan Ayhan Salman şunları da söyledi.

“Yatırımlarımız bu kadarla kalmadı. 89 kilometrelik sıcak asfalt, toplamda 12 kilometre uzunluğunda 5 tünel, 13 kilometre uzunluğunda 203 köprü, 55 noktaya sinyalizasyon sistemi, 17 yaya üst geçidi, 395 kilometre otoyol korkuluğu ve trafikte kara nokta olarak adlandırılan 3 ayrı noktada gerçekleştirilen iyileştirme çalışması, Bursa’nın ulaşım alanındaki çehresini tamamen değiştirmiştir. Kentimizin ulaşımı; aydınlatılmış, tünellerle, kısaltılmış köprülerle - viyadüklerle birbirine bağlanmış, korkuluklarla güvenli hale getirilmiştir. Geniş yollar, vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli ulaşımını sağlıyor. AK Parti laf değil iş üretir, hizmet üretir. Bizi diğerlerinden ayıran özellik budur.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.