Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

YILDIRIM BELEDİYESİ’DEN KIZ ÇOCUKLARI FARKINDALIĞI

Yıldırım Belediyesi, bireylere ve ailelere rehberlik hizmeti verdiği Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atmayı sürdürüyor.

Yıldırım Belediyesi, bünyesindeki Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nde danışmanlık hizmetleri yanı sıra erken yaşta evliliklerle mücadele, çocuk işçiliği ile mücadele, çocuk cinsel istismarı ile mücadele, çocuk hakları ve çocuk hakları bilinçlendirme eğitim çalışmalarına devam ediyor. Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmaları için kutlanan 11 Eylül Dünya Kız Çocukları Günü’nde, cinsiyet eşitsizliği konularına dikkat çekmek ve bu eşitsiz tutumların çocukların kişilik gelişimine olumsuz etkileri üzerine farkındalık oluşturmak adına, Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi uzman psikologları tarafından belediye çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi. Yıldırım Belediyesi personeline düzenlenen eğitimde özellikle baba ve kız ilişkisinin önemine ve babanın, çocuğun doğumundan itibaren rol almasının, çocuğun temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında sorumluluk almasının önemi ile kişilik gelişimine olan katkılarına değinildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.