Öne Çıkanlar Zeytinyağı Kriptoloji İhsaniye sağlık BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli Oldu
banner13

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ DAYANIŞMA GECESİNDE BİR ARAYA GELDİ

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu “19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı” kapsamında 16 yıldır gelenekselleştirdiği “Dayanışma Gecesi”ni düzenledi.


Altınceylan Havuzbaşı’nda düzenlenen geceye İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri,  Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Kurt ile çok sayıda genç inşaat mühendisi katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Arslan böyle günlerde bir araya gelmenin önemine vurgu yaparak, geceyi düzenleyen İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonuna teşekkür etti.


“BİLİM VE TEKNOLOJİ IŞIĞINDA İLERLEYİN”


Arslan sözlerine şöyle devam etti, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetimizi emanet ettiği aydınlık gençlerimizin bayramı kutlu olsun. İnşaat mühendisleri geleceğimizin inşası ve muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma çabamızda önemli projelere imza atan meslek mensuplarıdır. Siz gençlerin bilim ve teknoloji ışığında, etik değerlere önem vererek kariyer basamaklarını tırmanmanızı diliyorum” dedi.


İMO Bursa Şubesinin yaklaşık 4 bin üyeye sahip büyük bir oda olduğunu söyleyen Arslan, “34 yıllık bir inşaat mühendisi bu odanın değerini oldukça iyi biliyorum ve siz gençlerden odamıza sahip çıkmanızı istiyorum. Bu oda bizim mesleğimizin büyümesi, gelişmesi için en önemli kurumdur. Her zaman mesleki sorumluluğumuzla hareket edip, ülkemize ve şehrimize doğru hizmeti vermek istiyoruz. Bu bağlamda oda olarak da siz gençlerin gelişimi için mesleğe hazırlık ve meslek içi eğitimlerimize çok önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.


“GELİŞEN İNŞAAT MÜHENDİSLERİ”


Gençlik Komisyonu olarak gayelerinin genç inşaat mühendislerinin iş hayatına ilk adımlarını doğru atmaları olduğunu söyleyen İMO Bursa Şubesi Gençlik Komisyonu Başkanı Oğuzhan Kurt ise “Gençlik Komisyonumuz tüm fikirlere açık, mesleğinde etkin ve yetkin mühendislerden oluşmaktadır. Amacımız yeni mezun ve iş hayatına atılmış arkadaşlarımızın mesleki çevresini geliştirmesi, teknik olarak bir adım öne geçmeleridir” diye konuştu.


Son yıllarda mezun sayısının artmasına paralel olarak işsizliğin önemli bir sorun olarak baş gösterdiğine dikkat çeken Kurt, ‘Gelişen İnşaat Mühendisleri’ (GİM) uygulamasıyla bu duruma bir nebze de olsa çözüm bulmak arzusunda olduklarını dile getirdi. Kurt, “Kısaca ‘GİM’ adını verdiğimiz bu mobil uygulama sayesinde iş arayan arkadaşlarımız daha kolay ve hızlı bir şekilde iş bulabilecek. Aynı zamanda  bu uygulama ile mesleki mevzuatlar, yönetmelikler birim fiyatlar ve malzemeler konusunda da bilgi sahibi olabilecek” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından geçmiş dönem Gençlik Komitesi Başkanı Yiğithan Toksöz’e ve gecenin ana sponsoru Bursa Beton’a teşekkür plaketi verildi.


ATATÜRK’ÜN SEVDİĞİ DANSLAR


Gece 19 Mayıs’a ithafen Atatürk’ün sevdiği vals ve zeybek dans gösterileriyle devam etti. İzleyicilerin büyük beğenisini kazanan dans gösterilerinin ardından genç mühendisler canlı müzikle hem romantik, hem de hareketli şarkılar ile gönüllerince eğlendiler. Gecenin sonunda yapılan çekiliş ile kazananlara sürpriz hediyeler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.