Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA ANNE SÜTÜ FARKINDALIĞI

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen eğitime Kaymakam Mustafa Masatlı, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı. Programda anne sütü ile ilgili sunumlar gerçekleştirilirken, Mustafakemalpaşa’da görev yapan 30 aile hekimliği birimine ‘Bebek Dostu’ sertifikası verildi.

Programda konuşan Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı, sağlıklı nesiller yetişmenin herkesin temel görevi olduğunun altını çizdi. Emzirme Haftası boyunca ilçede anne sütünün önemi ile ilgili çeşitli farkındalık çalışmaları yapılacağını belirten Masatlı, “Hedefimiz hafta boyunca konuya dikkat çekmek ve anne sütüne yönelik farkındalık oluşturmaktır. İlçemizde yapılacak çalışmalarla bu konuda farkındalık oluşturulacağını umuyoruz” dedi.

Anne Sütünde Taviz Yok

Sağlık sunumunda temel hedeflerinin anne ve çocuk sağlığını korumak olduğuna dikkat çeken Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, bu kapsamda anne sütünden taviz vermeyeceklerini ifade etti. Bebeğin sağlıklı gelişimi açısından ilk altı ay yalnızca anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirten Dr. Akan, “Çünkü anne sütüyle beslenmeyen bebekler, bağışıklık sistemi yeterince gelişmediği için maalesef enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa karşı savunmasız kalabiliyorlar. Bu yüzden anne sütüyle ilgili farkındalık çalışmaları daha anlam ve önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

Nitelik Artacak

Hastanelerin doğumhane, yenidoğan üniteleri ve ameliyathanelerinde görev yapan tüm sağlık personellerine eğitim verildiğini vurgulayan Dr. Akan, bu alanda görev yapan sağlık personellerinin niteliğini arttırmaya devam edeceklerini dile getirdi. Koruyucu sağlık hizmetlerinde ise anne bebek sağlığı ile ilgili çalışmalarının sağlıklı hayat merkezlerinde gerçekleştirileceğine işaret eden Dr. Akan, “Gebeliğin başlangıcından doğuma kadar ki süreci profesyonel bir şekilde yönetmemiz lazım. Anne adaylarına sağlıklı gebeliği ve normal doğumun önemini iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun için sağlıklı hayat merkezleri kuruyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.