Öne Çıkanlar Engelsiz pandemi ORHANGAZİ Teknoloji incemedya
banner13

Bursa Tabip Odası'nda yeni dönem

Bursa Tabip Odası Genel Kurulu BAOB yerleşkesinde gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Dr. Güzide Elitez'in 2 dönem kuralı gereği aday olmadığı genel kurulda Çağdaş Hekimler Grubu'nun Başkan Adayı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan 375 oy ile Bursa Tabip Odası'nın yeni başkanı oldu.

Odanın yeni yönetim kurulu ise, Alpaslan Türkkan, Ömer Levent Soydinç, Yücel Bender, Günhur Başıbüyük, Ferudun Abdullah Karadağ, Ayşenur Aydoğan Yentürk, Serap Şentürk'den oluştu.

Denetleme Kurulu'na ise, Emel İrgil, Doğan Alpay, Erdal Başçıoğlu seçildi. Yapılan seçimlerde Güzide Elitez, Çetin Tor, Bülent Aslanhan, Alper Türkbayrak, Kenan Ergus, Yaşar Çelik, Tufan Kumaş, Halil Alper Akın, Yıldız Konca büyük kongre delegesi oldu.

Onur Kurulu Üyeliğine ise, Ertuğrul Aydın, Emre Sarandöl, Murat Civaner, Gönül Malat, Ercan Ertürk seçildi. Seçimlerde, yönetime bireysel aday olan Uz. Dr. Karuman Çelik ise 19 oy aldı ve listeye giremedi.

Yeni yönetim sürecini değerlendiren Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, şunları söyledi;

"Bundan sonraki süreçte hekimlerin özlük hakları ve çalışma koşulları ile çalışmalar yürütmeyi tasarlıyoruz. Bunun yanı sıra en önemli görevlerimizden bir tanesi yasanın bize verdiği görev halkın sağlığını geliştirmek ve korumak ile ilgili çalışmalarımız olacak. Bunları yaparken iyi hekimlik ilkelerinden ödün vermedik bugüne kadar bugünden sonrada ödün vermeyeceğiz. İyi hekimlik ilkeleri derken hastalara kendi ailemizden biriymiş gibi davranmak. Çıkar ilişkilerini engellemek. Hekimliğin özgün ilkeleri doğrultusunda çalışmak dahil tabi. Bunun yanı sıra hedeflerimizin başında genç hekimleri sürece katmak ve Bursa'nın özellikle çevre sorunları ile ilgili olarak çalışmalar yürütmek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.